Ciocolata de casă poate fi considerată desertul copilăriei tradiționale românești, un desert delicios pe care pur și simplu îl adorăm. Prepararea acestui desert durează doar 20 de minute.
TIMPI DE PREPARARE
- Timp de preparare: 20 min.
- Gata în: 20 min.
INGREDIENTE CIOCOLATĂ DE CASĂ
Pentru prepararea ciocolatei de casă, ai nevoie de:
- Se amestecă laptele și pudra de cacao, după care se cern într-un vas.
- Apa puțin călduță și mierea se amestecă pentru a obţine un sirop. Se pun pe foc 6 minute. Se va obţine un sirop mai gros în care se pune untul și se amestecă, topindu-l.
- Siropul cu unt se toarnă peste amestecul de lapte praf cu cacao, se pun și alunele mărunţite, fructe uscate sau orice mix dorești și se amestecă bine.
- 4. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează și se lasă la rece 4-5 ore.