Cu o textură cremoasă şi un gust delicios ce seamănă cu cel al migdalelor, laptele de cânepă este o alternativă ideală a clasicului lapte de vacă sau orice alt sortiment de origine animală. Dacă nu ai auzit până acum de lapte de canepa, află că acesta este o băutură simplă, din doar 2 ingrediente, extrem de nutritivă şi da, 100% sigură pentru consum.
Pentru a prepara lapte de canepa ai nevoie doar de seminţe de cânepă decorticate şi apă, aceasta fiind reţeta de bază. Desigur, pentru un plus de savoare poţi adăuga îndulcitori naturali precum miere de albine, ştevie, sirop de agave etc, sau alte ingrediente care vor conferi reţetei o notă personală: curmale, stafide, scorţişoară sau esenţă de vanilie.
Aşadar, cum prepari lapte de canepa chiar la tine în bucătărie?
Amestecă 100-150gr seminţe de cânepă decorticate cu 2 căni de apă plată (aproximativ 500ml) şi mixează compoziţia obţinută în blender, timp de 3 minute. Strecoară apoi conţinutul cu ajutorul unui tifon şi consumă-l pe loc sau ca o băutură răcoritoare după ce l-ai ţinut un pic la frigider.
Simplu, rapid, gustos şi, nu în ultimul rând, sănătos, deoarece seminţele de cânepă sunt bogate în acizi graşi, proteine digerabile, acid folic, magneziu, zinc, fier, vitaminele A, B12, E, D şi alte elemente nutritive benefice organismului.
Fie că suferi de intoleranţă la lactoză, ai un regim alimentar vegetarian sau pur şi simplu vrei să ai grijă de sănătatea ta, consumă lapte de canepa şi bucură-te nu doar de un gust delicios, ci şi de o băutură extrem de nutritivă!
Toate ingredientele necesare sunt disponibile pe vegis.ro.