Atunci când vine vorba despre îngrijirea părului suntem toate de acord că trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru un păr sănătos. Schimbarea anotimpurilor, dietele, regimul de viață, și, mai ales, diferențele de temperatură sunt factori care ne deteriorează firul de păr. De aceea este nevoie constant de îngrijire și hidratare.

Ca în multe alte cazuri, măștile regenerante pentru păr făcute în casă ajută la fel sau poate mai mult decât tratamentele costisitoare din saloanele de înfrumusețare. De aceea, noi vă propunem o mască pentru păr cu vitamina A.

De ce să alegem o mască de păr cu vitamina A?
Vitamina A este una din cele mai importante vitamine pentru păr deoarece are efect hidratant asupra scalpului și a firului de păr ajutând la reglarea producerii de sebum. De asemenea, conține antioxidanți care ajută rădăcina firului de păr , o întărește, conferindu-i părului un aspect sănătos și rezistent.
Mască pentru păr cu vitamina A pentru par deteriorat
Ingrediente:
– 4 picături de vitamina A
– ulei de ricin
– 2 picături de vitamina E uleioasă
– jumătate de lămâie
Capsulele de vitamina A se amestecă cu 2-3 lingurițe de ulei de ricin. Se adaugă apoi câteva picături de vitamina E uleioasă și zeama de la o jumătate de lămâine. Se amestecă până se obține o compoziție omogenă. Se aplică pe păr atât la rădăcină cât și pe lungimea părului. Se masează scalpul timp de aproximativ 5 minute apoi se lasă să acționeze încă jumătate de oră.
Se spală părul cu șampon și se clătește abundent.
 (intregul set de ingrediente il gasiti aici)
Rezultate:
După aplicare unei măști de păr cu vitamina A părul se hidratează, devine mai rezistent și nu se mai electrizează. Pentru a ajunge la rezultate concrete în ceea ce privește sănătatea scalpului, masca de păr cu vitamina A este recomandată de 3-4 ori pe săptămână pentru părul uscat și 2-3 ori pentru părul gras. Durata tratamentului este de cel puțin două luni.
Mască pentru păr cu vitamina A pentru strălucire
– ulei de jojoba
– vitamina A
– vitamina E uleioasă
Ingredientele necesare pentru mastile  de păr cu vitamina A le puteți găsi pe site-ul Vegis, unde nu vă este impusă o comandă minimă.