Meşteşugul, tradiţionalul, lucrul handmade, toate ni-s tare dragi. Amu, când se-mpletesc cu pasiunea, implicarea şi mai presus de toate, dragostea pentru natură, e lucru de povestit.

Astăzi urcăm la peste 1200 m altitudine şi deschidem Camara de la Munte pentru a-i gusta bunătăţile. Şi avem de unde alege: dulceţuri şi siropuri 100% naturale din fructe şi plante de la munte, ce cuprind parcă în ale lor borcane nu doar gusturi inconfundabile şi arome de altădată, ci şi aerul curat al Apusenilor, pentru că povestea începe aici, în inima falnicilor Apuseni.

Camara de la Munte – un brand la înălţime

Cabana MotilorCamara de la Munte este afacerea Elei şi a lui Sebastian, soţ şi soţie care, după un an petrecut împreună pe meleaguri canadiene, au simţit că tot mai bine este acasă.

Întorşi din străinătate, tânărul cuplu a ridicat în comuna Mărişel Cabana Moţilor unde, până în ziua de astăzi, îşi delectează oaspeţii cu dulceţuri şi siropuri din afine, vişine, coacăze, flori de soc şi păpădie, caise, merişoare, cătină, mentă, cimbrişor, căpşuni şi alte daruri ale naturii.

Calitatea şi gustul bunătăţilor savurate de oaspeţii cabanei nu au trecut neobservate, aşadar pasul către Camara de la Munte nu a fost decât unul firesc:

“A venit o vreme în care oaspeţii noştri au început să ceară dulceaţă şi sirop şi pentru acasă, aşa că am tot extins activitatea până la nivelul la care, în 2012, am pus la cale o reţea de distribuţie a lor”.

Astăzi, orice pofticios din Ardeal, Maramureş, Oltenia sau Moldova poate gusta din produsele Cămării; acestea sunt comercializate inclusiv online, fiind disponibile şi pe site-ul nostru, vegis.ro.

Camara de la Munte

Dulceţuri şi siropuri din flora Apusenilor

Reţetele care stau la baza produselor sunt simple, tradiţionale, aşa cum au fost transmise din generaţie în generaţie, iar fructele şi plantele sunt culese chiar din zona comunei Mărişel de către însuşi Ela şi Sebastian, dar şi de către localnici care sunt răsplătiţi pentru munca depusă.

De la fierberea fructelor în oală, ambalarea în sticle şi borcănaşe, etichetare şi legarea cu sfoară a produsului finit, întregul proces este unul 100% manual şi implică o atenţie sporită la detalii.

siropuri naturale din fructe

“Reţetele sunt cele de dulceaţă şi sirop. Ar fi frumos să spun că sunt de la Mărişel, însă sunt cele clasice, folosite de mamele şi bunicile noastre. […] Special ar fi doar sufletul pe care îl punem atunci când le preparam. […] Chiar am făcut un calcul şi ne-am dat seama că fiecare borcan trece prin mâna cuiva de 8 ori până ajunge pe raft.”

Produsele Camara de la Munte sunt atât cu zahăr, cât şi fără zahăr, dar nu conţin îndulcitori artificiali; totul este natural şi simplu, aşa cum ar trebui să fie.

Dacă vrei să guşti din vremurile de altădată, să îţi aduci aminte de copilărie şi să savurezi un produs 100% românesc, handmade şi natural, neapărat trebuie să cauţi pe rafturile Cămării de la Munte; cu siguranţă vei găsi ceva pe placul tău.

Vezi întreaga ofertă aici.

sursă interviu
sursă poze

dulceata naturala