Ingrediente pentru blat:
-200g fulgi de cocos
-2 cani de faina
-2 cani zahar brun sau xylitol
-2 cani apa
-o cana de ulei
-3 liguri de cacao bio
-2 plicuri praf de copt bio
-1 pastaie de vanilie bio
-coaja rasa de la 2 lamai bio
Se preincalzeste cuptorul la cca. 200 grade Celsius (treapta 3,5-4 la cuptor pe gaz).
Intr-un castron se amesteca fulgii de cocos, zaharul, praful de copt si semintele din pastaia de vanilie. Se adauga apa, uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza. Faina cernuta intreuna cu cacaoua se adauga in ploaie amestecand continuu pana la omogenizare.
Din caceasta compozitie se coc, pe rand, 3 foi in tava de tort tapetata cu hartie de copt:
Timp de coacere: 20-25 min. fiecare.
Foile coapte se lasa la racit. Cu cel putin 30 min. inainte de a le umple cu crema trebuie date la rece .
Ingrediente pentru crema:
– 3 cutii lapte de cocos (tinute in frigider)
– 2 pastai de vanilie bio
– 2-3 linguri zahar brun/xilitol (dupa gust)
Cutiile cu lapte de cocos se pun la frigider cu cel putin o zi inainte de a la folosi.
De asemenea, este bine ca telul de la mixer si bolul in care veti face frisca sa fie si ele tinute un sfert de ora la rece inainte de a face crema.
La deschiderea cutiilor de lapte de cocos veti observa ca deasupra s-a adunat un fel de unt de cocos cu o consistenta groasa , iar sub el veti gasi apa de cocos lichida.
In reteta se va folosi pentru crema doar acel unt pe care il vom pune in castronul rece. Se amesteca acest unt cu mixerul pana capata consistenta unei creme. Se vor adauga apoi semintele de vanilie si restul de zahar dupa gust si se mixeaza pana la omogenizare.
Cu crema obtinuta se umplu foile reci de la frigider si se orneaza tortul dupa preferinta (ciocolata, caramel, fructe, etc). Se presara si fulgi de cocos deasupra.
Tortul se acopera si se da cateva ore la frigider si apoi poate fi servit.