Cum sa obtineti 1 litru de lapte de cocos din fulgi de nuca de cocos
Ingrediente:
– 200 g nuca de cocos uscata (nu proaspata) si neindulcita, de preferat organica
– 500 ml apa
– 750 ml apa
– 2 vase de sticla
– tifon sau o panza pentru strecurat si o strecuratoare
1. Se pun 500 ml apa la fiert.
2. Se adauga cele 200g de nuca de cocos razuita intr-unul din cele doua vase.
3. Inainte ca apa sa inceapa sa fiarba se ia vasul cu apa de pe foc si se toarna peste nuca de cocos si se lasa sa stea 10-15minute.
4. Se pune si cantitatea de 750ml de apa la fiert.
5. Se va strecura amestecul de la pasul 3 in al doilea vas cu ajutorul tifonului sau a panzei speciale si ne vom ajuta daca este cazul si de strecuratoare. In vas va ramane un lichid laptos, de culoare alba.
6. Se pune nuca de cocos stoarsa inapoi in primul vas de sticla, dupa care se toarna peste ea cei 750ml de apa fierbinte. Se mai lasa inca 15minute.
7. Se va strecura nuca de cocos din nou bine ca la pasul 5 peste lichidul din prima tura.
8. Se va obtine astfel in total 1litru de lapte de cocos care poate fi foloit dupa preferinta cu fulgi sau musli la micul dejun. Poate fi foloit si la deserturi precum gris cu lapte, budinci, orez cu lapte, salam de biscuiti de post sau la orice mancare sau prajitura care necesita lapte si vreti sa fie de post.
Mult succes!
Ceva este suspect. Am pus 200gr fulgi, cu 500ml de apa calda si nu am cum sa-i strecor ptr ca sunt in continuare uscati
Pai aia trebuie mixați si puși la scurs in sita , acum am facut eu dar cred ca mai trebuie apa ca nu e destul la 200 gr, sau trebuie facut doar din jumătate de cantitate prima data si cu mai multa apa , testez acum si va scriu