Tarta fina cu lapte de cocos si caju este un desert rafinat, ușor de preparat, care surprinde prin textura cremoasa a umpluturii, combinata cu cea crocanta a blatului.
- 200g nuci
- 200g smochine
Ingrediente pentru umplutura:
- 200g caju
- 70ml ulei de cocos
- 125ml lapte de cocos
- 100ml sirop de agave sau sirop de cocos
Pentru servit:
- 150g fistic
- 1-2 lamai
Mod de preparare:
Nucile caju se pun la inmuiat in apa calda timp de 4 ore, dupa care se scurg bine.
Pentru a pregati blatul, se maruntesc separat nucile si smochinele. Cele doua ingrediente se amesteca pana se omogenizeaza si se asaza intr-o forma de tort cu pereti detasabili. Se pastreaza la rece pana la finalizarea umpluturii.
Dupa ce s-au inmuiat si au fost scurse bine, nucile caju se mixeaza, dupa care se adauga uleiul de cocos incalzit, laptele de cocos si siropul. Se amesteca foarte bine si se pune deasupra blatului.
Tarta se lasa la rece pentru 5 ore si se serveste cu fistic maruntit si felii de lamaie verde.
5