Retete traditionale americane pentru Ziua Independentei

4 iulie este Ziua Independenței Americii, iar mâncărurile tradiționale nu lipsesc de pe masa celor care sărbătoresc acest eveniment. Astăzi vă prezentăm 3 rețete simple de mâncăruri tradiționale americane (și nu, niciuna nu e despre burgeri 🙂 )

1. Porumb cu unt și pătrunjelporumb cu unt

Ingrediente:

6 jumătăți de porum pe cocean
4 linguri de unt topit
1/4 cană de pătrunjel proaspăt mărunțit
sare grunjoasă de Himalaya
piper negru

Se pune o oală mare de apă la fiert . Se adaugă porumbul în apa clocotită și se fierbe doar până când se înmoaie 15 până la 30 de minute. Se scurge și se transferă într-un vas de servire. Se toarnă untul peste porumb și se presară pătrunjel, ½ linguriță de sare și piper ¼ linguriță.

2. Fasole gătităfasole gătita

2 conserve de fasole neagră, azuki sau mix

1/3 cană de melasă
1/3 cană de oțet de cidru de mere
1 linguriță boane de muștar
1/4 linguriță de piper negru
1 ceapă albă mare
opțional 1/4 kg bacon tăiat în felii subțiri

Este de preferat să folosiți fasole din conservă deoarece fierberea durează mult mai puțin.

Se scurge fasolea din conservă și se transferă într -o cratiță mare. Se adaugă apă suficientă pentru a acoperi boabele. Se lasă să fiarbă aproximativ o oră și se menține nivelul apei până când boabele se defac ușor.
Între timp, se amestecă melasa, oțetul, muștarul, zahărul, piperul și 2 linguri de apă.
Se scurge fasolea. Se pune ceapa la călit. Se adaugă fasolea. Se acoperă cu bacon și cu amestecul de melasă. Se lasă la cuptor și se mai adaugă apă ( sau chiar un al doilea strat de amestec melasă ) în cazul în care boabele incep sa se usuce . Se serveste cu pâine cu unt.

3. Pâine din făină de porumb cu rozmarin

Ingrediente:paine porumb

2 ouă bătute ușor
100g iaurt simplu
100 g porumb fiert, scurs
1 lingură frunze de rozmarin uscate
Se încălzește cuptorul. Și se așează tava de copt unsă cu puțin unt sau spray de gătit.
Se amestecă toate ingredientele.
Se coace 25 de minute sau doar până ia acea culoare aurie.
Atunci când se răcește, se taie pe lungime in 3 benzi și apoi transversal în sferturi. Se taie fiecare pătrat în 2 triunghiuri.