Retete traditionale americane pentru Ziua Independentei
4 iulie este Ziua Independenței Americii, iar mâncărurile tradiționale nu lipsesc de pe masa celor care sărbătoresc acest eveniment. Astăzi vă prezentăm 3 rețete simple de mâncăruri tradiționale americane (și nu, niciuna nu e despre burgeri 🙂 )
1. Porumb cu unt și pătrunjel
Ingrediente:
6 jumătăți de porum pe cocean
4 linguri de unt topit
1/4 cană de pătrunjel proaspăt mărunțit
sare grunjoasă de Himalaya
piper negru
Se pune o oală mare de apă la fiert . Se adaugă porumbul în apa clocotită și se fierbe doar până când se înmoaie 15 până la 30 de minute. Se scurge și se transferă într-un vas de servire. Se toarnă untul peste porumb și se presară pătrunjel, ½ linguriță de sare și piper ¼ linguriță.
2. Fasole gătită
2 conserve de fasole neagră, azuki sau mix
1/4 linguriță de piper negru
1 ceapă albă mare
opțional 1/4 kg bacon tăiat în felii subțiri
Este de preferat să folosiți fasole din conservă deoarece fierberea durează mult mai puțin.
Între timp, se amestecă melasa, oțetul, muștarul, zahărul, piperul și 2 linguri de apă.
Se scurge fasolea. Se pune ceapa la călit. Se adaugă fasolea. Se acoperă cu bacon și cu amestecul de melasă. Se lasă la cuptor și se mai adaugă apă ( sau chiar un al doilea strat de amestec melasă ) în cazul în care boabele incep sa se usuce . Se serveste cu pâine cu unt.
3. Pâine din făină de porumb cu rozmarin
Ingrediente: