Inghetata este cu siguranta cel mai iubit desert al verii, iar pentru unii dintre noi este nelipsit in fiecare zi. Dar ce ati zice daca ati incerca cateva retete pe cat de sanatoase, pe atat de savuroase, din ingrediente numai de origine vegetala?
In aceasta perioada a anului e plin de fructe aromate precum caise, piersici, zmeura, cirese, care ne imbie cu aroma lor.
Va prezentam cateva retete de ingheatata raw, sanatoasa si delicioasa, pentru momentele din zi cand vi se face pofta de ceva dulce.

Inghetata raw de zmeura
Ingrediente:
3-4 cesti zmeura proaspata ( puteti folosi si congelata )raspberry-icecream
2 cesti banane taiate bucati si tinute la congelator
2 linguri unt de cocos
o lingura sirop agave sau miere
Mod de preparare:
Se  introduc toate ingredientele in blender si se amesteca pana cand se obtine o textura cremoasa si uniforma. Lasati amestecul la congelator pana se intareste . Se decoreaza cu frunze de menta si zmeura proaspata sau alte fructe care va plac.

Inghetata raw de piersici
Ingrediente:
o ceasca jumatate de piersici fara samburiheladosano
2 cesti lapte de migdale
2 cesti fulgi nuca de cocos
3 sferturi ceasca miere de albine
2 lingurite esenta de vanilie
2 linguri ulei de cocos
jumatate lingurita scortisoara
un varf de cutit praf de sare
Mod de preparare:
Se introduc toate ingredientele in blender si se amesteca timp de 3-5 minute, pana se obtine o textura cremoasa. Lasati amestecul la congelator pana se intareste . Se decoreaza cu piersici proaspete.

Inghetata raw de lucuma
Inghetata de lucuma este in topul preferintelor sud-americanilor. Fructul de lucuma este bogat in nutrienti, caroten, vitamina B3, carbohidrati, fibre, vitamine si minerale. Pudra de lucuma se obtine din fruct si este un indulcitor natural, cu o aroma aparte.lucuma-ice-cream
Ingrediente:
1 ceasca de caju hidratat timp de 3 ore
1 ceasca pudra de lucuma
1 lingurita vanilie pudra
1 ceasca fulgi de nuca de cocos
1 ceasca miere de albine
1 lingura psyllium
un sfert ceasca sirop agave
1 ceasca apa
1 varf cutit sare Himalaya
Mod de preparare:
Se  introduc toate ingredientele in blender si se amesteca la viteaza mare, pana cand se obtine o textura cremoasa si uniforma. Lasati amestecul la congelator pana se intareste . Savurati cu placere !

Inghetata raw de tahini cu stafide si rom
Ingrediente:
2 cesti caju hidratat timp de 2-4 ore
2 cesti fulgi de nuca de cocos
1 ceasca lapte de migadale
2 cesti stafide
3 sferturi ceasca sirop de agave
1 sfert ceasca tahini
1 lingura esenta de vanilie
1 varf de cutit sare de Himalaya
esenta de rom ( rom natural )
Mod de preparare:
Jumatate din cantitatea de stafide se pune la inmuiat peste noapte in rom si le lasati deoparte. Restul ingredientelor, impreuna cu restul de stafide se pun in blender si se mixeaza la viteza mare, pana se obtine o consistenta cremoasa. Lasati amestecul la congelator pana se intareste .Se decoreaza cu stafidele inmuiate  in rom si se mai pot adauga fulgi de migdale prajite sau fistic . Savurati cu placere !Pagoto-xalvas-me-taxini-meli-amugdala