O prajitura delicioasa cu dovleac isi gaseste locul perfect in atmosfera Halloween-ului. Fie ca ai casa impodobita corespunzator acestei sarbatori sau doar iti place ideea, noi iti recomandam o seara fericita alaturi de familie si cei dragi, iar pentru asta ti-am pregatit o reteta cu care ii vei bucura pe invitati.


Ingrediente

Blat:

Umplutura:

Preparare:

Blatul se face dintr-o crema din unt sau ulei de cocos, zahar de curmale si sare, se adauga galbenusurile si faina. Se amesteca toate cu varfurile de la degete. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta usor, nu foarte mult – aluatul trebuie sa fie pufos si mic, cu cat il framanti mai mult, cu atat devine mai elastic, scade in cuptor si ajunge sa fie greu de mestecat. Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece pana se pregateste umplutura.

Dovleacul ras fin, se pune la calit in unt de cocos, impreuna cu zaharul de curmale, scortisoara si vanilia. Se lasa pe foc pana se inmoaie putin. La sfarsit se adauga pesmet, stafidele si nuci sau migdale. Se lasa sa se raceasca.

Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Se imbraca si peretii formei. Se introduce tava in cuptorul deja incins la 170 de grade, pentru 3-4 minute. Se pune apoi umplutura – dovleacul ras, iar deasupra se repartizeaza fulgi de migdale. Se da din nou la cuptor pentru 10-15 min.

Sursa acestei retete de tarta cu dovleac este blogul culinar: truedelights.

Tarta cu dovleac poate fi servita calda sau rece, ca atare sau cu frisca. Pofta buna!