Prajitura cu cocos si migdale – deliciul cu care îți vei fascina invitații la masa de Paște.

După mâncăruri tradiționale sau mai speciale, momentul desertului nu trebuie să lipsească. Îți propunem o rețetă de prăjitură delicioasă și pufoasă cu aromă de cocos, migdale, ciocolată albă și lime. Simți deja toate aromele?

Ce ai nevoie:

  • 6 ouă pentru aluat,
  • 200 g făină de grâu,
  • 200 g făină de cocos,
  • 100g făină de migdale,
  • 6 linguri ulei de cocos, (6 linguri de ulei lichid)
  • 25g de unt
  • sirop de agave sau alt îndulcitor (dacă nu vrei să folosești zahăr),
  • jumătate de ciocolată albă,
  • 350 g lapte de cocos,
  • 3 linguri smântână,
  • 4 linguri iaurt grecesc,
  • jumătate de lime,
  • nucă de cocos răzuită (după preferințe)
  • fulgi de migdale (după preferință)

În aluatul pentru blat se pune făina de grâu, făina de cocos și făina de migdale, cu cele 6 ouă, ulei de cocos, unt și se înmoaie cu puțină apă cu sirop de agave. Crema se face cu ciocolata albă topită, lapte de cocos, smântână și iaurt grecesc, dar puteți adăuga,de asemenea, și o aromă delicată de lămâie, câteva picături de suc de lime proaspăt stors, adăugat în ciocolata topită. Ingredientele se mixează până iese o cremă omogenizată, care nu curge de pe tel. Crema este partea care va dura cel mai mai mult. Trebuie lăsată să se odihnească de câteva ori, apoi mixată din nou.

Prajitura cocos

Prajitura cocos

Prăjitura se poate acoperi în totalitate cu un strat gros de nucă de cocos răzuită, deshidratată sau se poate decora în alte nuanțe.

În final, rezultatul va fi o combinație perfectă de arome dulci acrișoare cu care îți vei suprinde invitații.

Sursă