Pasta de dinti facuta in casa este o alternativa sanatoasa pentru cei care doresc sa stie exact ce contine pasta lor de dinti precum si pentru cei care doresc o pasta de dinti  numai ingrediente 100% naturale (evitand agentii de spumare, flourul,  glicerina sau orice alt ingredient despre care se vehiculeaza anumite informatii negative). Prepararea ei nu presupune un proces elaborat si ne va lua foarte putin timp sa obtinem acest produs eficient.

Mai jos va prezentam o reteta foarte usor de preparat si cu cateva ingrediente pe care majoritatea le avem in casa.

Ingrediente:

6 lingurite bicarbonat de sodiu

2 linguri de ulei de cocos caldut

10 picaturi ulei esential de menta, sau de cuisoare sau eventual alta aroma mentolata pe care o preferati

1 lingurita apa oxigenata 3%.

Mod de preparare: Se amenteca toate ingredientele intr-un vas de sticla pana cand vor capata o consistenta cremoasa. In cazul in care este prea subtire se mai adauga bicarbonat de sodiu sau daca dorim sa o subtiem mai adaugam ulei de cocos. Se va depozita pasta de dinti intr-un recipient cu capac. Atentie sa nu ingerati pasta de dinti deoarece contine apa oxigenata. Acest ingredient poate fi omis daca doriti, iar pasta de dinti poate fi folosita si de catre copii in aceasta versiune.

Aceasta pasta de dinti are rol antibacterian datorita uleiului de cocos, are o aroma placuta datorata uleiului de menta care asigura o respiratie proaspata,  iar bicarbonatul de sodiu impreuna cu peroxidul de hidrogen au rolul de a curata.

Va dorim mult spor la prepararea retetei!

SONY DSC

SONY DSC