Pasta de dinti cu ulei de cocos facuta in casa este o alternativa sanatoasa pentru cei care doresc sa stie exact ce contine pasta lor de dinti precum si pentru cei care doresc o pasta de dinti  numai din ingrediente 100% naturale (evitand agentii de spumare, flourul,  glicerina sau orice alt ingredient despre care se vehiculeaz informatii negative). Prepararea ei nu presupune un proces elaborat si ne va lua foarte putin timp sa obtinem acest produs eficient.

Mai jos va prezentam o reteta foarte usor de preparat si cu cateva ingrediente pe care majoritatea le avem in casa.

Ingrediente pasta de dinti cu ulei de cocos:

Mod de preparare:

Se amentecă toate ingredientele intr-un vas de sticla sau intr-un blender pana cand vor capata o consistenta cremoasa. In cazul in care compozitia obtinuta este prea subtire, se mai adauga bicarbonat de sodiu. Daca dorim sa o subtiem, mai adaugam ulei de cocos.

Pasta de dinti rezultata se va depozita in frigider sau la temperaturi sub 20-22 de grade, pentru ca uleiul de cocos sa nu se lichefieze.

Pasta de dinti facuta acasa poate fi folosita si de catre copii, deoarece nu contine decat ingrediente naturale.

Aceasta pasta de dinti are rol antibacterian datorita uleiului de cocos, are o aroma placuta datorata uleiului de menta si xylitolului, care asigura o respiratie proaspata,  iar bicarbonatul de sodiu are  rolul de a curata.

Va dorim mult spor la prepararea retetei!

Pasta de dinti cu ulei de cocos