Ingrediente:

300 g boabe de mustar

300 g otet de mere

1 lingurita sare roz de Himalaya

2 linguri ulei de masline extravirgin

2-3 lingurite de turmeric

2 lingurite hrean ras (optional)

Mod de preparare:

Pune boabele de mustar in otetul de mere impreuna cu sarea de Himalaya, mierea, uleiul de masline si lasa tot amestecul la inmuiat timp de 36-48 ore, la frigider. Boabele de mustar se vor umfla si va parea ca au absorbit toata cantitatea de lichid. Pentru a da mustarului o culoare aurie adauga si turmericul, dupa care toarna tot amestecul intr-un blender si mixeaza bine. In cazul in care iti doresti ca mustarul sa fie mai iute, adauga si hreanul ras (proaspat sau conservat in otet) si amesteca bine totul.

Vor rezulta cateva borcane de mustar pline de proprietati si calitati nutritive si chiar si pe placul copiilor. Pentru a capsa borcanele, pune o lingurita de ulei peste amestec inainte de a inchide capacul.

Pofta buna!

Ingredientele necesare prepararii acestui delicios mustar pe gasiti pe vegis.ro, dupa cum urmeaza: boabe de mustar, otet de mere, sare roz de Himalaya, ulei de masline extravirgin, turmeric.mustar homemade