Ciocolata de casa poate fi considerată desertul copilăriei tradiționale românești, un desert delicios pe care pur și simplu îl adoram. Prepararea acestui desert durează doar 20 de minute.

TIMPI DE PREPARARE

  • Timp de preparare: 20 min
  • Gata în: 20 min

INGREDIENTE

Pentru prepararea ciocolatei de casa aveti nevoie de:

  • 100 g miere
  • 120 g unt
  • 270 g lapte praf
  • 50 g cacao 
  • 50 g mix de fructe uscate (puteți alege de aici varianta preferată)
  • 100 ml apă
  • vanilie

1.    Se amestecă laptele și pudra de cacao, după care se cern într-un vas.
2.    Apa puțin călduță și mierea se amestecă pentru a obţine un sirop. Se pun pe foc 6 minute. Se va obţine un sirop mai gros  în care se pune untul si se amestecă, topindu-l.
3.    Siropul cu unt se toarnă peste amestecul de lapte praf cu cacao, se pun și alunele mărunţite, fructe uscate sau orice mix doriți si se amestecă bine.
4.    Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează și se lasă la rece 4-5 ore.