Ciocolata de casa poate fi considerată desertul copilăriei tradiționale românești, un desert delicios pe care pur și simplu îl adoram. Prepararea acestui desert durează doar 20 de minute.

TIMPI DE PREPARARE

  • Timp de preparare: 20 min
  • Gata în: 20 min

INGREDIENTE

Pentru prepararea ciocolatei de casa aveti nevoie de:

  • 180 g zahăr
  • 120 g unt
  • 270 g lapte praf
  • 50 g cacao 
  • 50 g mix de fructe uscate (puteți alege de aici varianta preferată)
  • 100 ml apă
  • vanilie

1.    Se amestecă laptele și pudra de cacao, după care se cern într-un vas.
2.    Apa și zahărul se fierb pentru a obţine un sirop care se lasă pe foc 6 minute din momentul în care dă în clocot. Se va obţine un sirop mai gros care se ia de pe foc si în care se pune untul si se amestecă topindu-l.
3.    Siropul cu unt se toarnă peste amestecul de lapte praf cu cacao, se pun și alunele mărunţite puţin si se mixează bine.
4.    Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează și se lasă la rece 4-5 ore.