potrivit pt diabetici2Un desert delicios, sanatos si usor de realizat. Aceasta reteta cheesecake fara zahar se deosbeste de celelalte retete conventionale, prin faptul ca poate fi inclusa si in dieta persoanelor diabetice, sau a celor care prefera un desert sanatos, parte a unei diete echilibrate. Deoarece contine ingrediente cu un indice glicemic mai mic decat dulciurile conventionale, sau cele preparate cu zahar, acest cheesecake poate fi consumat de catre persoanele care sufera de diabet, bineinteles cu moderatie si in functie de regimul alimentar al fiecaruia. De asemenea, fiind un desert simplu de facut si gustos, este perfect si pentru copii. Va incurajez sa faceti aceasta reteta indiferent de pregatirea pe care o aveti in bucatarie si astfel sa ne bucuram cu totii de un delicios cheesecake “fara remuscari”.

Ingrediente blat:biscuiti_cacao_unt

200g biscuiti fara zahar

120g unt topit

2 linguri cacao

Ingrediente crema:

750g branza de vaci dieteticaiaurt_branza-ou_esenta2mai mica

1 lingurita esenta de vanilie

5 oua

4 linguri amidon din porumb

6 linguri fructoza

1 cana iaurt

Pentru prepararea blatului, biscuitii se sfarama si se amesteca cu praful de cacao, dupa care se adauga untul topit si foarte putin racit. Amestecam bine toate ingredientele, iar dupa ce s-a omogenizat totul, amestecul obtinut se aseaza intr-o tava rotunda de tort. Se modeleaza cu mainile, pana rezulta un strat subtire si uniform.

Pentru crema, se separa galbenusurile de albus. Albusurile le lasam deocamdata deoparte, iar toate celelalte ingrediente (branza, esenta de vanilie, galbenusurile, amidonul, fructoza si iaurtul) se amesteca bine, pana se omogenizeaza si devine totul cremos. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza treptat in amestecul de branza, amestecand cu lingura de sus in jos. Acest pas este foarte important, deoarece amestecand de sus in jos, crema va deveni usor aerata, implicit mai pufoasa.

Se toarna tot amestecul in tava, peste blatul de biscuiti si se coace la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 30-40 de minute, pana se rumeneste.

Dupa ce s-a racit, se poate decora cu o glazura din ciocolata amaruie si pentru ca a inceput deja sezonul, gustul cheesecake-ului se potriveste excelent cu cel al capsunilor.

Va urez spor la dulcegarit si pofta buna!farfurie3