Ingrediente reteta briose cu ciocolata:

Pentru crema de cafea:

141 g tofu (eu am pus aproximativ 170 g)

85 g cicolata

¼ cana sirop agave

1 lingura ness (am pus 2)

Pentru aluat:cupcake

1 ¼ cana faina

¼ cana cacao

1 lingurita praf copt

1 lingurita bicarbonat

¼ cana ulei( eu am pus de migdale )

28 g ciocolata

1 lingura vanilie

1 lingura otet de orez

1 lingura rom ( eu am pus lichior migdale)

½ cana sirop agave

1 cana lapte soia

Aluatul: Se amesteca faina cu cacao, praful de copt, bicarbonatul si sarea intr-un vas. Separat, se topeste cicolata impreuna cu uleiul, pe baie de aburi. Dupa ce s-a topit, se adauga siropul de agave.

In al 3-lea vas, se adauga laptele de soia cu vanilia, otetul, lichorul, dupa care se toarna amestecul de ciocolata. Omogenizam bine totul si turnam peste ingredientele uscate. Se pune in forme si se da la cuptorul incins in avans, la temperatura de 175 de grade timp de 18 minute.

Cat timp se racesc briosele se face crema de cafea.

Pe baie de aburi topim ciocolata cu siropul de agave, iar cand s-a topit adaugam nessdsc_3101ul. Se lasa putin sa se raceasca, dar nu mult pentru a nu se intari, si adaugam in robotul de bucatarie, peste tofu deja amestecat sub forma de pasta. Se amesteca toate ingredientele pana devine o crema maro si lucioasa. Se da la frigider sa se intareasca putin.

Intre timp, vom taia capacele brioselor, iar cand crema este rece , o adaugam peste briose. Se poate decora cu ness, bobite de cafea si merisoare.

Pofta mare si spor la briose !