Astazi va prezentam o reteta de fursecuri in care am utilizat noul zahar din mesteacan Total Sweet si Cacao Nibs de la Naturya.

Zaharul din mesteacan este o alternativa sanatoasa a zaharului traditional, avand cu 40% mai putine calorii, este bun si pentru dinti si se foloseste in aceleasi retete ca si cel obisnuit.

Reteta este una foarte usoara si simpla si mai ales rapida 🙂

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 1 cescuta ulei vegetal (ex: ulei de cocos– aici merge aroma de cocos, ulei de rapita sau din samburi de struguri)
  • 1 cescuta xylitol (aici cantitatea se poate ajusta dupa gust)
  • 2 cescute faina
  • stafide (negre, brune, aurii, de Corint, etc), Cacao Nibs(miez din boabe de cacao) sau miez de nuci/seminte.

Inainte sa va apucati de reteta este bine sa preincalziti cuptorul.

 

Pasul 1: se amesteca oul cu zaharul.

Optional pentru o omogenizare mai rapida daca aveti o rasnita puteti sa transformati zaharul din mesteacan in zahar pudra.

Pasul 2: Dupa ce ati frecat foarte bine zaharul cu oul se adauga uleiul si se amesteca insistent.

Pasul 3: Adaugati treptat in amestecul de mai sus si cele doua cescute pline cu faina. La acest pas se pot adauga in compozitie si stafide daca doriti.

Pasul 4: Se ia cu lingurita si se pune aluat in tava acoperita cu hartie de copt. Atentie sa lasati spatiu intre ele deoarece la caldura fursecurile se rotunjesc si cresc in dimensiuni.

Pasul 5: Deasupra se pun stafidele sau miezul din boabe de cacao.

Pasul 6: Fursecurile sunt gata cand sunt rumenite pe margine.

Pasul 7: Se scot imediat din tava. Asa evitam sfarmanarea ulterioara a fursecurilor.

Mai jos sunt si cateva poze sugestive cu fursecurile Vegis cu Cacao Nibs si Total Sweet. Am copt si doua gramajoare de miez de cacao in tava pe langa fursecuri, deoarece sunt excelenti la gust fiind o gustare delioasa indragita de toti membrii familiei.

Precizez ca la copt miezul de cacao devine mai dulceag si usor de rontait.

Mult succes si pofta buna!


fursecuri1

fursecuri2

fursecuri3

fursecuri4

fursecuri5

fursecuri6