Avem frecvent tendinta sa consumam super-alimentul goji in forma sa pura, fie din comoditate fie pentru a nu ii altera structura. Pentru a introduce in mod natural fructele de goji in alimentatia familiei, va propunem doua retete inedite care folosesc acest aliment.

SUPA DE GOJI

Timp de preparare 10 min | Timp de fierbere 15 min

Ingrediente :

  • 100 g fructe de goji uscate
  • 230 g cubulete de rosii
  • 450 ml de supa de legume
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ardei rosu iute, tocat
  • 1 lingurita de chimen
  • 1 lingura de frunze de patrunjel proaspat tocat

Preparare :

Inmuiati fructele de goji in apa, pentru a le rehidrata. Lasati-le cateva minute, astfel incat ele sa revina la dimensiunea naturala. Puteti chiar sa le lasati in apa cu o noapte inaintea prepararii.

Incingenti uleiul de masline intr-o tigaie de dimensiuni medii si caliti ceapa alaturi de ardeiul iute. Adaugati apoi rosiile, fructele de goji si semintele de chimen. Amestecati cateva minute pana la omogenizare.

Adaugati supa de legume si condimente dupa gust (sare si piper). Lasati sa fiarba iar apoi asteptati sa scada aproximativ 10 minute. La final adaugati frunzele de patrunjel.

Pentru servire puteti adauga optional o lingura de iaurt sau smantana.

Supa_Goji

GOJI SALSA

Timp de preparare 10 min

2012112109561681332_bigIngrediente :

  • ½ cana de fructe de goji
  • 1 cana de cubulete de rosii
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • 1 ceapa hasma sau rosie tocata marunt
  • zeama de la o lamaie
  • condimente – sare, piper, ardei iute

Amestecati toate ingredientele intr-un bol de dimensiuni medii si lasati la frigider cel putin 30 de minute inainte de servire, pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Serviti cu chips-uri, crackers sau ca garnitura pentru orez sau carne.

Daca inca nu cunoasteti beneficiile fructelor de goji, va prezentam mai jos cateva dintre efectele consumului acestui super-aliment.

GOJI