Află cum coloram oua de Paste natural și renunță la vopseaua de ouă care conține substanțe toxice.

Nu de puține ori ne dăm seama că tot ceea ce înseamnă acum BIO pentru noi, este, de fapt, mâncarea pe care o consumau bunicii și străbunicii noștri. Ei își îngrijeau fiecare culturile în mod natural, foloseau doar îngrășăminte naturale și practicau agricultura sustenabilă. Nu degeaba pământul era unul din bogățiile cele mai de preț din viețile lor.

Sărbătoarea Paștelui era printre cele mai importante pentru creștini, așa cum este și acum. Bunicuțele își etalau talentul cu preparate care mai de care, făcute cu drag pentru familie. Pentru ouăle de Paște nu dădeau fuga la magazin să cumpere pliculețe cu  vopsea de ouă care conține substanțe toxice (Azorubina – E122, substanță interzisă în țări ca Japonia, Canada, Norvegia, SUA, Suedia). Le colorau acasă și îți spunem imediat cum.

Înainte de asta, trebuie să știi despre vopseaua de ouă că odată intrată sub coaja oului, substanțele toxice pot provoca alergii sau chiar astm, fiind nerecomandate, mai ales, copiilor.

Dacă te întrebi cum coloram oua de Paste în mod natural, trebuie să îți spunem că este atât de simplu încât nu vei mai folosi niciodată coloranți artificiali. Poți folosi afine, coacăze, ceapă albă sau roșie, turmeric, paprika sau piper.

cum coloram ouale natural

  1. Ouă de Paște mov-albastru colorate natural

Se amestecă 1 cană de afine sau coacăze (poți folosi afine congelate) cu 1 cană de apă.  Se lasă la temperatura camerei și apoi se strecoară afinele.

2. Verde smarald

Se curăță coaja de la 6 cepe roșii și se fierb în 2 căni de apă timp de 15 minute; Se adaugă 3 lingurițe de oțet alb.

3. Galben

Ouăle gabene se pot obține folosind diferite ingrediente. De exemplu un galben mai aprins se obține din 4 morcovi tăiați, amestecați cu 2 căni de apă + 2 lingurițe de oțet alb.

Galbenul muștar se obține din turmeric lăsat să clocotească cu o cană de apă și 2 lingurițe de oțet alb.

Se pot folosi și diferite tipuri de ceai, de exemplu ceaiul de cimbrișor, pentru diferite nuanțe de galben.

4. Roșu

Se amestecă pudră de paprika cu o cană de apă clocotită, apoi se adaugă 2 lingurițe de oțet alb.

5. Maro

Puteți obține această culoare adăugând cafea într-o cană cu apă clocotită și 2 lingurițe de oțet alb.

Varianta colorării ouălor de Paște în mod natural este preferată de majoritatea celor care au grijă de alimentația lor. Și nu numai atât, culorile care vor ieși din aceste combinații de ingrediente vor fi originale, pastelate. Ouăle le poți decora cu imprimeuri din frunze de pătrunjel pentru un plus la capitolul estetic.

Sursă