Ele sunt foarte bogate in magneziu, vitamina C, crom si multi alti nutrienti care ne asigura necesarul de vitamine zilnic de care avem nevoie.

Poti achizitiona boabe de cacao intregi de aici pentru a le include in alimentatia ta zilnica!

Boabele de cacao sunt pretuite de azteci inca din antichitate datorita proprietatilor afrodisiace, antioxidante si gustului placut. Ele sunt de fapt semintele interne ale fructului Arborelui de cacao. Nu contin zahar si sunt o sursa excelenta de proteine, grasimi, carbohidrati, fibre, fier, calciu, magneziu, vitamine B, C si E. Cacaoa in stare cruda are de 4 ori mai multi antioxidanti decat ciocolata neagra si de 20 ori mai multi decat afinele.

boabe de cacaoContinutul ridicat de magneziu face ca boabele de cacao sa fie extrem de benefice pentru sanatate. Boabele de cacao ocupa locul 1 ca si concentratie de magneziu, depasind oricare alt aliment in aceasta categorie. Magneziu este un mineral deosebit cu rol de alcalinizare. El sustine buna functionare a creierului, inimii si sistemul digestiv (combate constipatia), ajuta la construirea unor oase puternice si a unei bune dispozitii.

Cromul este un alt element benefic si cu pondere ridicata in boabele de cacao. Cromul ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, ajuta metabolismul, reduce poftele alimentare, regleaza grasimile si colesterolul si previne hipertensiunea.

Boabele de cacao mai contin serotonina, triptofan, anandamida, dopamina, PEA – adica toti acei hormoni care au un efect pozitiv asupra chimiei creierului nostru pentru ca permit circulatia mai mare de serotonina si alti neurotransmitatori in creier.

Boabele de cacao au cea mai mare concentratie de antioxidanti, lucru demonstrat de studii medicale. Acest antioxidanti sunt foarte stabili si usor de preluat de organismul uman, ei ajungand la celulele tinta in maximum 30 de minute.